Gast van de Raad

(Onder voorbehoud. Binnenkort besluit de raad over dit initiatief)

De Hoeksche Waardse politiek is leuker als u weet hoe het werkt. Wilt u meer weten over de gemeentepolitiek en kennismaken met de raadsleden? Geef u dan op als Gast van de Raad. Dan krijgt u een kijkje achter de schermen bij een gemeenteraadsvergadering. Het bezoek vindt plaats voorafgaand aan een raadsvergadering.

Welke partijen zijn er vertegenwoordigd in de gemeenteraad en waar besluiten zij eigenlijk allemaal over? Hoe gaat die besluitvorming in z’n werk en kunt u daar nog invloed op uitoefenen? Op deze en andere vragen geeft de gemeenteraad graag antwoord.

Wat kunt u verwachten?

Om 19.00 uur verwelkomen een tweetal raadsleden en de raadsgriffier u in het gemeentehuis in Oud-Beijerland. Onder het genot van een kopje koffie vertellen zij u meer over het gemeentebestuur, het raadswerk en de manier waarop gemeentelijke besluiten tot stand komen. Op de publieke tribune worden plaatsen voor u gereserveerd zodat u de raadsvergadering vervolgens live kunt volgen.

Aanmelden

Wilt u een keer Gast van de Raad zijn? Meld u zich dan meteen aan bij de griffie, e-mail: griffie@gemeentehw.nl, telefoon: 088 - 647 18 74. Of via het online aanmeldformulier. Elke maand worden twee gasten ingepland, op volgorde van aanmelding.

De raadsvergaderingen vinden altijd plaats op de vierde dinsdag van de maand. Zie vergaderschema.