Pagina opties

Groter
A A

Even voorstellen burgerleden

Op deze pagina stellen alle nieuwe burgerleden van gemeente Hoeksche Waard zich de komende tijd kort voor. Naast de burgerleden zijn voor de gemeenteraad uiteraard ook raadsleden actief. Zij stellen zich voor op deze webpagina.

Jan Robbemond, 63, ’s-Gravendeel
PvdA

Jan is journalist en buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand. Verder verricht hij ombudswerk. Eind jaren 90 werd hij lid van het Hoeksche Waards Initiatief (HWI) die er mede voor heeft gezorgd dat de Hoeksche Waard een nationaal landschap is. Hij geeft aan lid van de PvdA te zijn: ,,Omdat die partij een sterk gevoel van solidariteit inbrengt, gemeenschapszin die de doorgeschoten individualisering van de samenleving moet neutraliseren. Ik wil bijdragen aan kleine kantelingen in het beleid, waardoor perspectief ontstaat op een sociale en rechtvaardige samenleving, waardoor mensen worden verlost uit uitzichtloze situaties.


Piet Penning, 61, Klaaswaal
PvdA

Piet is directeur-bestuurder bij de Stichting Peuterspeelzalen Leiden en omstreken. Hij woont sinds 2002 in de Hoeksche Waard. Daarvoor woonde en werkte hij in Schiedam. Piet is getrouwd en heeft twee dochters. Zijn drijfveer voor zijn politieke activiteiten is het leveren van een bijdrage aan een sociale en rechtvaardige samenleving. Zijn motto is: ,,Er is maar één samenleving waarin we met zijn allen willen wonen en dat is een samenleving waarin iedereen voor elkaar zorgt." Piet zet zich verder in voor een sociale samenleving in een gemeente die dichtbij haar bewoners staat. ,,Ik wil opkomen voor de kwetsbaren  in de samenleving."
 


Jurrian Hensen, 31, Oud-Beijerland
ChristenUnie

Jurrian is een echte trotse Hoeksche Waarder. Geboren in Strijen en sinds 1989 woonachtig in Oud-Beijerland. Samen met zijn vrouw en twee zonen van 2 en 4 geniet hij hier volop. Na het afronden van de havo op de Willem van Oranje studeerde hij Hoger Toeristisch en Recreatief Onderwijs in Rotterdam. Sinds 2008 is Jurrian werkzaam bij Garden Tours een Tour Operator gespecialiseerd in tuinreizen. Naast zijn werk zet hij zich ook in voor de jeugd binnen de kerk en wil Jurrian graag vanuit de Christelijke visie op het leven zich inzetten voor de lokale politiek. ,,Zoveel mogelijk bruggen slaan tussen de burgers en de politiek.''
 


Nicky Almazan, 29, Puttershoek
CDA

Nicky is geboren in Berkel en Rodenrijs en woont sinds 2015 in Puttershoek. Ze is getrouwd en verwacht in maart samen met haar man haar eerste kindje. Tot voor kort was zij werkzaam in het HBO. Momenteel richt Nicky zich op haar schrijfwerk en inzet in de lokale politiek. ,,Ik vind het belangrijk om mij in te zetten voor de Hoeksche Waard. Hoewel ik hier nog niet zo lang woon, heb ik mijn hart verloren aan de regio.''


 


Kjell Noordzij, 23, 's-Gravendeel
GroenLinks

Kjell is opgegroeid in Strijen en kortgeleden naar ‘s-Gravendeel verhuisd. In het dagelijks leven is Kjell promovendus aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij doet er onderzoek naar de rol die botsende levensstijlen en attitudes spelen bij wantrouwen in de politiek. Hij wil zich graag inzetten voor een groene en leefbare Hoeksche Waard. ,,Duurzame oplossingen vinden voor het mobiliteitsprobleem, met voorrang voor fiets en openbaar vervoer, is van groot belang. De Hoeksche Waard moet naast het zijn van een gezinseiland ook aantrekkelijk zijn en blijven voor jongeren en starters."
 


Andrea van Puffelen, 29, Oud-Beijerland
CDA

Andrea is opgegroeid in Klaaswaal en woont momenteel in Oud Beijerland. Tijdens haar studie Bestuurskunde, aan de Erasmus Universiteit, verhuisde ze tijdelijk naar Rotterdam. Inmiddels is Andrea omgeschoold tot verpleegkundig specialist en is ze weer teruggekeerd naar de Hoeksche Waard. Waar ze geniet van de ruimte, maar ook van alle voorzieningen in de buurt en de nabijheid van de stad. ,,Thema’s die ik belangrijk vind zijn gezondheidszorg en maatschappelijke ondersteuning, maar ook duurzaamheid en mobiliteit staan bij mij hoog op de agenda. Ik kijk ernaar uit me in te gaan zetten voor een sociaal en leefbaar Hoeksche Waard."
 


Arjan van Steenselen, 53, Strijen
SGP

Arjan is geboren en getogen in Cillaarshoek, getrouwd met Corrie en is vader van 4 kinderen. Vanuit hun woning hebben zij uitzicht op het Oudeland van Strijen met de daarbij horende rust en mogelijkheden om te genieten van de door God geschonken schepping. Hij is lid van de kerkenraad in Sint-Anthoniepolder. 30 jaar werkzaam in de accountancy in de Hoeksche Waard. Na 16 jaar penningmeester van de Rehobôthschool in Maasdam stond hij aan de wieg van de huidige VCOHW.

 


Jeffrey Quartel, 28, Numansdorp
D66

Jeffrey is geboren en getogen in Oud-Beijerland en woont nu in Numansdorp. Een echte Hoeksche Waarder dus. Sinds 2009 is hij politiek actief. Eerst als commissielid, later als raadslid. Na zijn studies Bouwkunde en Sociologie begon Jeffrey als beleidsadviseur bij een gemeente, waar hij op het moment nog steeds werkt. ,,De Hoeksche Waard is een prachtig gebied wat we moeten koesteren en versterken. Thema’s als recreatie en toerisme, leefbaarheid, onderwijs, sport en cultuur zijn hiervoor van belang. Mijn doel: samen de Hoeksche Waard op de kaart zetten." ​
 


Brandon Ridderhof, 18, Oud-Beijerland
Lokalen Hoeksche Waard

Toen Brandon in 2016 van het Hoeksch Lyceum kwam, begon hij aan de opleiding 'Ondernemer Retail' op het Albeda College. Daar werd hij ook secretaris van de Albeda debatclub. Nu, anno 2019 is Brandon dus tevens actief als burgerlid, en ambieert hij een toekomst in de politiek. ,,Daarnaast ben ik basketbalspeler, coach en scheidsrechter bij basketbal vereniging B.O.B. De komende 3 jaar ga ik mij inzetten voor meer binding tussen jongeren en lokale politiek."

 


Marjan Menting, 48, 's-Gravendeel
GroenLinks

Marjan is in een katholiek gezin in Naarden geboren. Na haar mavo en de havo studeerde aan de Sociale Academie. Tijdens deze studie raakte Marjan geïnteresseerd in de levensbeschouwing van mensen. Wat drijft hen te doen wat ze doen? Vervolgens ging ze theologie studeren aan de Katholieke Theologische Universiteit in Utrecht. ,,Vanwege mijn intensieve baan in de forensische psychiatrie wandel, fiets en hardloop ik graag vanuit mijn huis zo het polderlandschap in. De weidsheid van de Hoeksche Waard, met zijn dijken en vlieten, akkers en bloemrijke akkerlanden is mij lief. Zo lief, dat ik me daarvoor wil inzetten, als een beginneling in de politiek."


OVERIGE PRESENTATIES VOLGEN PER OMGAANDE