De mensen achter de raad

Even voorstellen

De gemeenteraad Hoeksche Waard bestaat uit 37 gekozen raadsleden en 25 burgerleden. Zij stellen zich graag aan u voor.

Even voorstellen raadsleden

Even voorstellen burgerleden

Gemeenteraadsverkiezingen

Na de verkiezingen voor gemeente Hoeksche Waard, op woensdag 21 november 2018, stelde het hoofdstembureau vrijdagochtend 23 november het aantal uitgebrachte stemmen voor de gemeenteraad vast.

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen 2018

Griffie

De gemeenteraad beschikt over een eigen (kleine) ambtelijke organisatie: de raadsgriffie. De griffie zorgt er vooral voor dat het besluitvormingsproces van de raad zo optimaal mogelijk verloopt.

Meer over de griffie?

Politieke partijen

In de gemeenteraad van gemeente Hoeksche Waard zijn tien politieke partijen vertegenwoordigd. De gekozen volksvertegenwoordigers vormen samen de zogenaamde fracties. Deze fracties laten zich ondersteunen door burgerleden.

Alle fracties op een rij

Raadzaal

De raadzaal is de centrale plek voor de vergaderingen van de gemeenteraad, die uit 37 personen bestaat. Ook kunnen er bijzondere gelegenheden plaatsvinden.

Meer over de raadzaal

Wie zit er in de raad?

De gemeenteraad is het hoogste bestuursorgaan van de gemeente. De gemeenteraad van Hoeksche Waard bestaat uit 37 leden. De raadsleden laten zich ondersteunen door burgerleden.

De raadsleden van gemeente Hoeksche Waard

De burgerleden van gemeente Hoeksche Waard